Līdz ar strauji augošo elektriskā transporta īpatsvaru pieaug arī nepieciešamība pēc to uzlādes, tāpēc no šī gada 25.jūlija esam uzsākuši sadarbību ar elektroauto uzlādes tīklu Eleport, padarot elektroauto uzlādes apmaksas procesu vēl vieglāk pieejamu lietotājiem – turpmāk ar Mobilly lietotni papildus jau esošajām uzlādes stacijām, būs iespējams norēķināties arī visās Eleport uzlādes stacijās Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Mobilly valdes priekšsēdētājs Valdis Bergs: “Mobilly klienti jau ilgi ir gaidījuši iespēju ar Mobilly norēķināties Eleport uzlādes tīklā. Eleport ir viens no visstraujāk augošajiem uzlādes tīkliem Latvijā un sadarbība ar Eleport dod iespēju mums Mobilly nodrošināt vēl labāku elektoruzlādes tīkla pārklājumu. Šobrīd Mobilly pieejamas jau vairāk nekā 832 uzlādes stacijas, no kurām 346 ir ar jaudu 40 kW un vairāk.”

Eleport vadītājs Kārlis Mendziņš:Eleport ir viens no vadošajiem elektroauto uzlādes infrastruktūras attīstītājiem Baltijā un Polijā. Jau šobrīd uzņēmums nodrošina lielāko ultra ātrās uzlādes staciju tīklu valstī, kā arī saviem klientiem piedāvā elektroenerģiju no atjaunīgiem, ES sertificētiem avotiem par īpaši izdevīgām cenām. Sadarbība ar Mobilly ir veids, kā mūsu klientiem, elektroauto lietotājiem, nodrošināt vēl ērtāku un ātrāku uzlādes procesu. Mēs lepojamies ar mūsu līdzšinējiem sasniegumiem un uzskatām, ka kopā ar Mobilly esam spēruši jaunu soli elektromobilitātes veicināšanā gan privātpersonām, gan uzņēmumiem.

Mobilly lietotnē iespējams norēķināties par auto uzlādi vairāk nekā 832 uzlādes stacijās – 509 Latvijā, 149 Lietuvā un 174 stacijās Igaunijā. Šajās stacijās uzlādei pieejami vairāk nekā 1940 uzlādes punkti jeb spraudņi, tādējādi padarot uzlādi elektroauto īpašniekiem vēl pieejamāku.

Mobilly lietotnē pieejamas Eleport, “e-mobi” CSDD tīkla, Ignitis ON, Virši, Energolukss, Elektrum Drive un citas publiski pieejamas un privāto partneru piedāvātās uzlādes stacijas, nodrošinot plašu uzlādes tīklu visa Baltijā.