Iepazīsti Pāvilostu!

 

Katru mēnesi apskatīsim kādu interesantu Latvijas pilsētu, uz kuru noteikti iesakām doties. Šomēnes tā ir Pāvilosta!

 

Neatkarīgi no tā, vai Pāvilostā atgriezīsies atkārtoti vai viesosies pirmo reizi, garlaicīgi nebūs! Pāvilosta ir aktīvas atpūtas, bangojošas dabas bagāta. Brauc izvēdināt galvu un uzlādēt spēkus no jauna!

 

Vietējais šarms

Pāvilosta ir ostas pilsēta Latvijas rietumos, kas gadiem ejot ir pārtapusi par šarmantu jahtu, kuteru un laivu pieturas vietu, joprojām nezaudējot savas zvejniecībā stiprinātās saknes. Šeit bez daudzajām laivām atradīsiet arī 19. gadsimta koka arhitektūru, kas mijās ar moderniem savrupnamiem.
Pāvilostas novadpētniecības muzejs ir bagāts ar vairāk nekā 8000 unikāliem priekšmetiem, kas saglabājušies no akmens un bronzas laikmetiem. Ekspozīcija stāsta tieši par Pāvilostas novadā kādreiz mītušo seno cilvēku dzīvi un notikumiem. Vairāk informācijas par muzeju šeit.

 

Dabas mīļotājiem

Pāvilostas pelēkā kāpa

Vēstures bagāta vieta, kurā reiz zvejnieki žāvējuši savus tīklus un novietojuši laivas. Mūsdienās būs jāaizver acis un jāliek lietā iztēle, lai burvīgo ainu uzburtu, jo mūsdienās kāpa atrodās Pāvilostas dabas liegumā un tā ir jaunākā NATURA 2000 teritorija Latvijā, kuru zvejniekiem vairs nav ļauts izmantot.
Ērtākai apskatei, kāpas teritorijā ir izveidota platforma, kas paver skatu uz bezgalīgajiem jūras plašumiem.

 

Divi moli un Pāvilostas Lielais akmens

Katram Pāvilostas ciemiņam par savu mērķi būtu jāizvirza gājiens no Dienvidu līdz Ziemeļu molam. Blakusstāvošie moli ir atjaunoti un pieejami ikvienam pastaigas baudītājam, kurš vēlas kārtīgi izvēdināt galvu.
Netālu no Ziemeļu pusē esošā mola atradīsi arī Pāvilostas Lielo akmeni, kas ir lielākais akmens Baltijas jūras Kurzemes piekreastē. Tas ir izslējies virs ūdens 3,5 m augstumā, un tā apkārtmērs ir 15 metri.

 

Aktīvā atpūta – adrenalīna deva

Vindsērfings, pūķošana un supošana

Šīs noteikti ir tās aktivitātes, kas aktīvos un trakos uz Pāvilostu aizved visbiežāk! Rudens sākums ir īsti piemērots ekstrēmo ūdenssportu baudīšanai, jo vējš pūš stiprāk un viļņi ir lielāki.
Iesakām nenobīties un izmēģināt savus spēkus kāda viļņa pievarēšanā, taču, ja dūša vēl nav tik liela, lai dotos jūrā. Pāvilostā ir pieejams arī veikparks, kurā iemācīs pamatiemaņas, lai spētu noturēt līdzsvaru uz dēļa.

 

Gardēžiem

Zivju kūpināšana

Kur gan vēl var nobaudīt gardāku kūpinātu zivtiņu, ja ne Pāvilostā! Šeit var gan nopirkt zivis no kāda vietējā zvejnieka, gan iemēģināt veiksmi pašam savu zivtiņu nokūpināt.
Viss par zivju kūpināšanu Pāvilostā šeit.

 

Lai maģiskiem mirkļiem bagāta Pāvilostas baudīšana!

 

Savu autobusa biļeti atradīsi šeit.