Iepazīsti Liepāju!

 

Katru mēnesi apskatīsim kādu interesantu Latvijas pilsētu, uz kuru noteikti iesakām doties. Šomēnes tā ir Liepāja!

Neatkarīgi no tā, vai Liepājā atgriezīsies atkārtoti vai viesosies pirmo reizi, garlaicīgi nebūs! Liepāja ir mutuļojošu vēju un kultūras bagāta pilsēta. Brauc izvēdināt galvu un smelties iedvesmu!

 

Vietējais šarms

Liepāja ir ostas pilsēta, kas tapusi ne tikai par aktīvu tranzīta punktu Latvijā, bet arī spēcīgi pieteikusi sevi kā kultūras un mākslas vēstnesi, aicinot pulcēties mūzikas un teātra cienītājus no visiem Latvijas novadiem. Šeit bez rūpnieciskās arhitektūras, kas iemantojusi jaunu funkciju un pārtapusi par modernām viesnīcām, ir redzamas arī senās koka apbūves, kas mijās ar modernu mūsdienu arhitektūru.

Plāns dienai Liepājā? Mums tāds ir! Pēc aktīvas rīta pastaigas gar jūras krastu un dvēseli barojošas teātra izrādes vai koncerta nepieciešamas gardas vakariņas.  Saldākam miegam mierpilnas pastaigas pa pilsētu laternu gaismā ir tieši tas, kā Mobilly iztēlojas lieliski pavadītu dienu Liepājā.

 

Dabas mīļotājiem

Liepājas ezers

Viena no Liepājas īpašajām, ģeogrāfiskajām iezīmēm – tā ir ūdeņu ieskauta. No vienas puses Baltijas jūra, no otras – Liepājas ezers. Tajā peld 13 salas un to apdzīvo ļoti plašs zivju un putnu sugu klāsts. Kā pastaigas galamērķi iesakam izvirzīt skatu torni, kas palīdzēs rast labāku iespaidu par ezera iespaidīgo mērogu.

 

Ziemeļu forti un mols

Katram Liepājas ciemiņam par savu mērķi būtu jāizvirza kārtīga galvas izvēdināšana. Šeit lieti noderēs pastaiga līdz Ziemeļu fortiem, kas ir neliela, taču iespaidīga daļa no 19. un 20. gadsimtu mijā būvētā Liepājas cietokšņa. Tiem, kuru ziņkārība neliek mieru, interesanta varētu būt pastaiga pa Ziemeļu fortu pazemes bunkuriem. Īpaši aizraujošu piedzīvojumu varētu sagādāt bunkuru izpēte gida pavadībā, kam noteikti padomā kāds lielisks stāsts un grūti pieejama īpaša bunkuru daļa. Vairāk par gida pieejamību meklē šeit.

Ja ar Ziemeļu fortu izstaigāšanu nav bijis gana, tālāk var doties 5km garā pastaigā gar jūras krastu līdz Ziemeļu molam. Ziemeļu mols Baltijas jūrā izstiepies 1800m garumā. Bangojošā jūra visapkārt un pasakaini skaisti saulrieti raksturo šo liepājnieku iecienīto pastaigu vietu vislabāk.

 

Kultūras baudītājiem

Liepājas teātris un Lielais dzintars

Cik kontrastaini pretstatīta ir šo ēku arhitektūra, tikpat kolorīts ir arī to piedāvātais repertuārs.

Liepājas teātris ir 1907. gadā dibināts un var lepoties ar vecākā latviešu profesionālā teātra statusu. Teātra darbinieki parūpējušies kā par pieaugušo, tā arī par bērnu izrādēm, lai kultūras baudītprasmi mācītos arī mazākie. Šī mēneša repertuārs pieejams šeit.

Lielais dzintars pārsteidz ar savu mērogu un arhitektūras majestātiskumu. Tāpat novembrī tas pārsteidz ar gaidāmajiem dažāda žanra mūzikas koncertiem, kino vakariem, teātra izrādēm un ekskursijām. Lielā dzintara mēneša repertuārs pieejams šeit.

 

Gardēžiem

Kafejnīcas un restorāni

Liepāja var lepoties arī ar plašo kafejnīcu un restorānu klāstu, kas priecēs ikviena gurmāna garšas kārpiņas.

Kā piemēru varam minēt Boulangerie Kuršu ielā 2, restorāns MO Friča brīvzemnieka ielā 7, leģendām apvītais Fontaine Delisnack Dzirnavu ielā 4 un Cafe Antikvariāts Tirgoņu ielā 22, kas ar savu interjeru ciemiņiem liks aizmirsties un paceļot laikā un telpā.

 

Lai maģiskiem mirkļiem bagāta Liepājas baudīšana!

 

Savu autobusa biļeti atradīsi šeit.