Iepazīsti Jūrmalu!

 

Katru mēnesi apskatām kādu Latvijas pilsētu, uz kuru noteikti iesakām doties. Šomēnes tā ir Jūrmala! #ceļoarMobilly

 

Jūrmala, kā īsta aristokrāte iekārtojusies Rīgas jūras līča ielokā, bauda saulrietu un saullēktu cēlumu, viesmīlīgi uzņem nerimstošās ciemiņu straumes un lutina tos ar skaistiem koncertiem, gardām uzkodām un izmeklētiem dabas skatiem. Brauc izvēdināt galvu un uzlādēt spēkus no jauna!

 

Ļaujies kultūras šarmam

 

Apskati iespaidīgākos koka arhitektūras paraugus

Jūrmalā apskatāms viens no lielākajiem vēsturiskās koka arhitektūras mantojumiem Latvijā – vairāk kā trīs simti nozīmīgu arhitektūras pieminekļu, ko apbrīnot laiskas pastaigas laikā. Greznākās ēkas skatāmas Jūras ielā, taču, dodoties Dzintaru prospekta virzienā, paralēli pludmalei, atrodama greznā Kristapa Morberga vasarnīca. Latvijas Universitātei novēlētais nams ir izremontēts, sakopts un nepacietīgi gaida apmeklētājus.

 

Spēlē paslēpes ar Aspaziju un viņas kaķiem

Latviešu literatūras klasiķe un viņas mīluļi apskatāmi interaktīvajā ekspozīcijā “Aspazija atgriežas Dubultos”. Tā sastāv no desmit elementiem, kuru starpā ir trīs virtuāli tēli hologrammas veidā – Aspazija un divi kaķi, kuri veikli paslēpušies. Ar jaunākās paaudzes spēļu ierīcēm ir iedzīvināts arī Aspazijas mājas viesistabas galds, kur apmeklētajiem pieejamas sešas interaktīvas ar dzejnieces dzīvi un daiļradi saistītas spēles. Muzejs atvērts visās dienās, izņemot svētdien un pirmdien.

 

Baudi dabas varenību

 

Pavadi laiku rimtās pastaigās

Dzintaru un Majoru pludmalēs atrodas apgaismots koka pastaigu celiņš, kas vedīs aptuveni kilometru garā pastaigā gar Baltijas jūru. Te ērti jutīsies arī māmiņas ar vēl ratiņos esošiem bērniem. Ja dosies virzienā no Dzintaru koncertzāles puses, noejot uz celiņu pa Turaidas ielu, pastaigu varēsiet noslēgt ar foto pie Jūrmalas Bruņurupuča – lielas metāla bruņurupuča skulptūras, kas jau 22 gadus veras jūras virzienā.

 

Sagaidi saulrietu Ķemeru tīreļa takā

Ja vēlies uz brīdi aizmirsties no ikdienas steigas, Ķemeru tīrelis būs īstā izvēle absolūtam mieram, klusumam un dabas varenības baudīšanai. Purvam ir aptuveni 8000 gadu un tajā ir izveidota koka dēļu taka, kas veidota no diviem apļiem, kuri izvietoti līdzīgi kā astotniekā. Ir iespēja izvēlēties tuvāko, “mazo” apli 1,4 km garumā, vai iet visu maršrutu pilnībā – 3,4 km.
Izturīgākajiem arī iespējams uzkāpt arī skatu tornī, no kura paveras skats uz iegarenu ezeriņu jeb akaču labirintu. Īpašu burvību varēsi izbaudīt saullēkta un saulrieta gaismā, ko vari piedzīvot ne tikai pastaigājoties, bet arī izbraucot ar supa dēli gida pavadībā.

Ļaujies izaicinājumiem

 

Nobrauc pa melno slidkalniņu “Līvu Akvaparkā

Ūdens jūrā vēl diezgan vēss, tādēļ šobrīd patīkamāk veldzēties dažādās ūdens aktivitātēs iekštelpās. Šķiet, paskaidrojumi nav nepieciešami – šis ir zināmākais ūdens atpūtas parks Latvijā. Te labi jutīsies ikviens apmeklētājs, sākot no mazuļa līdz pat sirmgalvim, jo bez slīdnēm akvaparkā ir arī pirtis, baseini, burbuļvannas, zemūdens bārs un zemūdens trenažieri. Noteikti izmēģini melno slidkalniņu, kurš aprīkots ar dinamisku skaņas un gaismas sistēmu un kļuvis par īstu koordinācijas un orientācijas spēju pārbaudījumu. Zvaigžņu ceļš, zibšņi un negaidīti pagriezieni, kuros pārsteigs tropu meža, mežonīgu cilšu un citas interesantas skaņas. Lai visu izbaudītu – noteikti jābrauc vairākas reizes!

Gardēžiem

 

Paviesojies picu paradīzē

Ja dosies uz Majoriem vai Kauguriem, gardas pusdienas meklē, iespējams, hipsterīgākajā picērijā “RedBus.lv”! Lai arī šobrīd picas iespējams baudīt iekštelpās, taču vēl 2008. gadā tās tika ceptas sarkanā Londonas divstāvu autobusā, vārdā ZOE. Autobusa pirmajā stāvā varēja vērot divu pavāru darbošanos un otrajā stāvā atradās vieta 30 gardēžiem, līdz… gardēžu kļuva tik daudz, ka autobusā visiem vietas kļuva par maz.  Par picu kvalitāti rūpējas labākie picu cepēji un picērijas īpašnieks – viņš pats meistaro picas, attīsta esošās receptes un gudro jaunas. Tā arī top “RedBus.lv” labākās picas, tieši tādas, kā latvietim patīk – bagātīgas un kraukšķīgas!

 

Lai maģiskiem mirkļiem bagāta Jūrmalas baudīšana!

 

Savu vilciena biļeti atradīsi šeit.