Atvasaru jābauda nevis sastrēgumā, bet dabā! #CeļoarMobilly un atklāj krāšņo rudeni!

 
Koku galotnes jau iekrāsojušās viskošākajos toņos, tāpēc tieši šobrīd ir īstais laiks, lai dotos baudīt dabas krāšņumu un pēdējos siltos saules starus. Rodas jautājums – kur gan citur, ja ne Siguldā? Nolēmām lūgt mūsu sekotājiem padalīties ar viņu iecienītākajām rudens skaistuma baudīšanas vietām, un par populārākajiem galamērķiem vēlamies pastāstīt vairāk!

Cēsis


 
Dodies laiskās pastaigās
Šī noteikti ir pilsēta, kas šajā gadalaikā iegūst vēl īpašāku šarmu. Skaistu dabasskatu un krāšņu ainavu ieskautas, šaurās un līkumotās ieliņas pašā Cēsu sirdī aicina ikvienu ciemiņu doties tās labirintos, kur neiztikt bez čalošanas un nemitīgas soļu dunas. Rudenīgu noskaņu medniekus gaida Gaujas senleja un Cīrulīšu dabas takas, bet zeltainā rudens miera meklētājus sasildīties aicina gaumīgās Cēsu kafejnīcas. Brauc uz Cēsīm smelties iedvesmu!

Valmiera


 
“Kurš te kādu laiku ir nodzīvojis, vienmēr tīko te atgriezties!”
Tā par Valmieru teicis romāna “Valmieras puikas” autors Pāvils Rozītis. Tā patiesi ir, jo rudens Valmieru un caur pilsētu plūstošos Gaujas līkločus ieskauj neiedomājami skaistā, zeltainā segā. Noejot pie paša ūdens, vairs nevar dzirdēt ne mašīnu rūkoņu, ne ļaužu čalas, tikai rimto un nomierinošo ūdens plūdumu. Dodies pastaigā gar Gauju vai apskati Valmieru no putna lidojuma, uzkāpjot Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcas tornī. Tas tika svinīgi atklāts pavisam nesen – 26. jūlijā. Izbaudi pilsētas skaistumu un mieru!

Alūksne


 
Ciemojies vietā, kur sākas rudens
Kā rudens krāsainos nedarbus ieraudzīt vislabāk un visātrāk? Protams, ka skatoties no augšas, tāpēc dodies uz Kornetu skatu torni Veclaicenē, lai tvertu elpu aizraujošos skatus pāri koku galotnēm. Alūksnē rudens ierodas visātrāk, jo tā atrodas 200 metrus virs jūras līmeņa, līdz ar to ir visaugstāk novietotā Latvijas pilsēta. Esi pirmais un ķer iespaidīgākos rudens mirkļus tieši Alūksnē!

Baudi mazpilsētu šarmu

 
Uz mirkli aizbēdz no ikdienas dunas
Ja vēlies doties uz kādu burvīgu vietu Kurzemē, nepalaid garām iespēju vērot rudens spēles platākajā ūdenskritumā Eiropā, kurš, kā zināms, atrodas Kuldīgā. Šarmantu dienu varēsi aizvadīt arī Kurzemes Šveicē Sabilē, kur Vīnakalna apkārtnē iespējams atrast labākos skatus savas “pašiņu” galerijas papildināšanai. Neaizmirsti, ka pavisam netālu atrodas Abavas senleja un novada pērle Kandava, kas ir sagatavojušas nevienu vien rudenīgu pārsteigumu!

Lai maģiskiem mirkļiem bagāta rudens baudīšana!

 
Šeit atradīsi savu vilciena vai autobusa biļeti!