Katru mēnesi apskatām kādu Latvijas pilsētu, uz kuru noteikti iesakām doties. Šomēnes tās ir Cēsis! #CeļoarMobilly

 
Cēsis vienmēr pārsteidz ar jauniem atklājumiem par pilsētas bagāto vēsturi un priecē ar brīnišķīgām ainavām, kā arī bagātīgu kultūras notikumu programmu. Te pat lietainākajās rudens dienās atradīsi kādu mājīgu kafejnīcu, kurā iedzert siltu tēju un pačalot ar draugiem. Aktīvas atpūtas cienītājiem iespējams aplūkot pilsētu no putna lidojuma, uzkāpjot Cēsu tornī vai ļauties dabas taku vilinājumam. Nenokavē zelta rudeni un pēdējās siltās dienas – dodies uz Cēsīm un paķer līdzi ričuku.
 


 
Skaties mūsu mēneša pilsētas video un paviesojies Cēsīs kopā ar Alisi Mičuli, kura pavisam nesen devās pavadīt dienu savā dzimtajā pilsētā, apmeklējot populārākās no sociālo tīklu kontu sekotāju ieteiktajām vietām.

Lec krāsainajā rudenī


 
Atrodi jaunu skatu punktu
Kā gan vēl labāk apskatīt Cēsis, ja ne no putna lidojuma! Cēsu skatu tornis ir lieliska vieta, no kuras pārredzēt visu pilsētu. Uzkāpjot tornī, paveras varens plašums, kas top vēl krāšņāks tieši rudenī. Izmanto iespēju uzkāpt tornī un baudīt dabas ainavas, kādas, pastaigājoties pa pilsētas ielām pat nevarēji iztēloties! Ja vēlies doties apskatīt dabu ārpus pilsētas, vari atrast dažādus vietējo iedzīvotāju organizētus pārgājienus un aktivitātes, piemēram, doties pastaigā Zvārtes ieža apkaimē.
 
Ķer lapu lietu Cēsu pils parkā
Baudi krāšņo rudeni garās pastaigās! Saģērbies silti un dodies zelta lapu klātajā taciņu labirintā. Izmanto iespēju ne tikai pastaigāties, bet arī atceries uz mirkli piesēst un izbaudīt mieru, par kuru nemitīgajā ikdienas skrējienā bieži sanāk piemirst. Šis ir ne tikai vietējo iedzīvotāju, bet arī pilsētas ciemiņu iecienītākais parks Cēsīs.

Sajūti vēstures elpu


 
Izaicini bruņinieku sevī
Cēsu Viduslaiku pils ir viens no galvenajiem pilsētas apskates objektiem. Un ne velti – pils atrodas pašā pilsētas sirdī, Livonijas laika pilsdrupu un parka ielokā. Šeit ikviens var iztēloties sevi bruņinieka vai viduslaiku lēdijas lomā, izmēģinot roku loku šaušanā un rotu kaldināšanā. Aktivitātes būs aizraujošas gan jauniem, gan veciem pils viesiem! Ja vēlies sajust seno laiku dvesmu, noteikti dodies uz Cēsu Viduslaiku pili!
 
Pastaigājies skaistajā vecpilsētā
Vai zināji viduslaikos pilsētai bija pašai sava nauda, savukārt 20. gadsimtā tā uz divām dienām kļuva par visas Latvijas galvaspilsētu? Rosīga pilsētas dzīve pilsētai raksturīga jau sen, kopš 14. gadsimta beigām tā kļuva par vienu no Hanzas savienības dalībniecēm. Tādēļ nebrīnies, ja dažādu vēsturisku ēku ielokā atradīsi arī tādas arhitektūras pērles kā Svētā Jāņa baznīcu, Tirgotāju namu un Rātslaukumu. Lielākoties ēkas savu plānojumu saglabājušas gandrīz nemainīgu, taču šobrīd to pirmajos stāvos iemitinājušies dažādi interesanti veikaliņi un darbnīcas.
 

Svini dzīvi


 
Cienājies ar veselīgiem gardumiem
Ja pēc garās pastaigas sajūti izsalkumu, dodies uz kafejnīcu „Priede”. Tā atrodas Cēsu vēsturiskajā centrā – Rožu laukumā. Runā, ka tur atrodama labākā kafija pilsētā un ēdieni pagatavoti tikai no izmeklētiem Latvijas lauku labumiem. Mājīga atmosfēra un gards ēdiens noteikti liks Tev šo vietu ierindot atkal apmeklējamo vietu sarakstā!
 
Ļaujies mierpilnām sarunām pie tējas krūzes
Ja esi mazliet nosalis, dodies uz Epikūra dārzu Vidzemes koncertzāles “Cēsis” sestajā stāvā. Šī vieta var lepoties ar lielisku skatu uz Cēsu pilsētu kā arī nesteidzīgām un gardām maltītēm. Šeit noteikti vari ļauties garām sarunām un sasildīties ar tasi gardas tējas pat tad, ja neapmeklē kādu no daudzajiem koncertiem.

Lai maģiskiem mirkļiem bagāta Cēsu baudīšana!



Savu vilciena biļeti atradīsi šeit.