Ja zvanīsi mums uz 1859 pēc “Panorāmas laika”, tad klausulē atskanēs kāda “Sonido” darbinieka atsaucīgā balss. Lai arī ikdienā uz klientu jautājumiem, zvaniem un ziņām atbild Mobilly klientu serviss, tieši šis uzņēmums nodrošina, ka mūsu uzziņu tālrunis ir sazvanāms ārpus ierastā darba laika un arī brīvdienās.

“Sonido” nodrošina daudzveidīgus zvanu centra pakalpojumus augstākajā kvalitātē, izmantojot vairāk nekā piecu gadu pieredzi industrijā. Papildus izejošo un ienākošo zvanu nodrošināšanai, uzņēmums veic arī nozīmīgu ieguldījumu sabiedrības emocionālās labklājības uzlabošanā. Zināmākā no tām ir eksperimentālā telefona līnija “Parunāsim”, kas pieejama ikvienam no 2018. gada nogales un šobrīd ir vēl aktuālāka kā jebkad.

”Parunāsim” – šobrīd aktuālākā zvanu līnija

Pirms pāris gadiem uzsākot darbu, lai ikdienā nodrošinātu gan ienākošos, gan izejošos zvanus, “Sonido” zvanu centra operatori saskārās ar interesantu tendenci – novakarēs tika saņemti arvien vairāk zvani, kuru galvenais mērķis bija pavisam vienkārša saruna bez kādas risināmas problēmas. Liene uzsver, ka vairāki zvanītāji pat speciāli atlika līdzekļus, tos ietaupīja, lai varētu atļauties šādus zvanus:

“Mēs sākām pievērst uzmanību šai tendencei un atklājām, ka patiešām ir iespējams sazvanīt psihologus, dažādus krīzes tālruņus, taču līnija vienkāršai sarunai neeksistēja. Tā radās ideja izveidot tālruni, kur ikvienam iespējams pazvanīt un pastāstīt visu, kas uz sirds.”

Tāpat kā mums, arī “Sonido” galvenā vērtība vienmēr ir cilvēks un viņa ikdienas atvieglošana.

Šobrīd “Parunāsim” komandā ikviens ir izgājis īpašas apmācības, lai ne tikai uzklausītu, bet arī spētu atpazīt dažādas pazīmes, kad sarunas biedram vēlams ieteikt meklēt profesionālu palīdzību. Covid uzliesmojumu laikā zvanu apjoms nav krities, tieši pretēji – tas ir audzis. Vairākos gadījumos ar regulāru telefonisku sarunu palīdzību ir izdevies uzlabot un pat sakārtot dažādas problēmas, rast risinājumus šķietamās bezizejas situācijās.

Jauna iespēja parūpēties par sava uzņēmuma darbinieku emocionālo labklājību

No šī gada “Parunāsim” pakalpojums ir pielāgots un pieejams arī uzņēmumu darbinieku atbalstam. Ne vienmēr ar kolēģiem ir iespējams izrunāt dažādas problēmsituācijas, tādēļ iespēja anonīmi pārrunāt notiekošo ir neatsverams ieguldījums darba vides uzlabošanā.

Pirmais no zināmākiem uzņēmumiem, kurš nodrošina visiem saviem darbiniekiem pieeju atbalsta tālrunim, ir Rimi Latvia. Papildus dažādiem jau ieviestajiem darbinieku atbalsta risinājumiem ikvienam ir iespēja zvanīt uz “Sonido” apkalpoto tālruni brīdī, kad nepieciešama sapratne un atbalsts. Šis ir arī veids kā uzņēmumam labāk izprast iespējamas problēmas darbinieku ikdienā un tās aktīvi risināt – savlaicīgi novērst problēmas to rašanās saknē.

Zvanu centra komandu veido kvalificēti speciālisti visdažādākajā jomās, tādējādi nodrošinot pilnvērtīgu un profesionālu pakalpojumu jebkuras nozares biznesam. 

Uzņēmums piedāvā arī digitālus risinājumus, kas īpaši aktuāli šobrīd, kad mūsu ikdiena pārcēlusies tiešsaistē. Karstākais jaunums ir uzņēmuma sniegtais virtuālā asistenta pakalpojums, kas nodrošina diennakts servisu, kas ļauj atrisināt vienkāršus jautājumus, apstrādāt ienākošus pieprasījumus, veidot datu bāzes un veikt citas veiksmīgai attīstībai un pārvaldībai nepieciešamas darbības.

Empātija un spēja uzklausīt ir izšķiroša pozitīvas sarunas veidošanā

Jāpiebilst, ka “Sonido” ir darba integrācijas sociālais uzņēmums, kurā strādā cilvēki ar īpašām vajadzībām. Kā norāda Liene Reine-Miteva, “Sonido” sociālo inovāciju projektu vadītāja, šī arī ir viena no šķautnēm, kas ļauj ikvienam zvanu centra darbiniekam daudz vieglāk uzklausīt, sadzirdēt un pieņemot sacīto, kā arī izprast katra sarunu biedra sajūtas: “Kā paši smejamies – vienā telefona sarunā problēmas risināšana vai atbildes rašana aizņem tikai 10% laika, pārējo sarunu veido viedokļu apmaiņa un stāsti.”

Arī “Sonido” birojā sastopams vienmēr priecīgs četrkājainais darbinieks – Zuze ik dienas pavada savu vājredzīgo saimnieci darba gaitās!

Uzņēmumam veiksmīgi izdodas piesaistīt daudzpusīgu klientu loku un atrast veidu kā palīdzēt katram – zvanu centra pakalpojumus izmanto apdrošinātāji, apsaimniekošanas kompānijas, kinoteātri, dažādi pārtikas uzņēmumi un arī mēs, Mobilly.

“Spēja just līdzi sarunu biedram, empātija, prasme atrast risinājumus nestandarta situācijās un neuztvert personīgi sarunā dzirdēto ir kvalitātes, kuras tiek novērtētas ikvienā sarunu biedrā, ne tikai zvanu centra darbiniekā. Mēs patiešām priecāsimies, ja veltīsi laiku, lai iepazītu “Sonido”un viņu piedāvātos pakalpojumus, varbūt tieši šī komanda ir tā, kuru meklē sava uzņēmuma vai klientu atbalstam,” aicina Mobilly vadītājs Ģirts Slaviņš.

Skatoties, kā nākamais gads jau veļas pāri slieksnim, vēlamies tev novēlēt drošus un gaišus svētkus, tapt uzklausītam un prast uzklausīt citus!

Tavs Mobilly